Terug naar overzicht

Waarom Grant Thornton?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als portfoliomanager? Dan is dit jouw kans! Grant Thornton Nederland is een accountancy en adviesorganisatie met ongeveer 700 medewerkers verdeeld over 7 vestigingen. Wij maken onderdeel uit van een groot internationaal netwerk met ruim 50.000 collega’s. Informeel contact met je collega’s en een directe en persoonlijke manier van communiceren staat centraal. Grant Thornton heeft een platte organisatiestructuur en kent korte communicatielijnen. 

Grant Thornton heeft een ambitieuze agenda ten aanzien van groei en ontwikkeling van de organisatie. Hierin speel je als portfoliomanager een belangrijke rol. Onder de vlag van een sterk internationaal merk, streven we als Grant Thornton Nederland een relevante marktpositie na van waaruit we met collega’s en klanten samen werken aan een toekomstbestendige wereld. Dit betekent dat in het projectenportfolio nadruk ligt op boeiende thema’s zoals toekomstbestendigheid, digitalisering en data-gedreven dienstverlening, groei, kwaliteit en een optimale klant- en medewerkerervaring.
 

De functie

Als portfoliomanager ben je de verbindende spil tussen het bestuur, de business en de ondersteunende diensten. Je faciliteert dat de strategische ambities van de organisatie worden vertaald naar een doelgericht, samenhangend portfolio van veranderprogramma’s en projecten. Je ziet toe op een goed evenwicht tussen projecten, mensen en middelen zodat de organisatieverandering op een succesvolle en duurzame wijze kan plaatsvinden. Daarnaast ondersteun je de project- en programmamanagers bij een zorgvuldige opzet en uitvoering van hun activiteiten. 

In de afgelopen jaren is de basis gelegd voor het portfoliomanagement bij Grant Thornton en dit biedt jou als portfoliomanager volop kansen om dit aandachtsgebied verder te ontwikkelen en te professionaliseren op basis van jouw kennis en ervaring. Dit is een rol waarin je direct een toegevoegde waarde hebt in het vormgeven van de toekomstbestendigheid van Grant Thornton. 

De inrichting van het Grant Thornton portfoliomanagement is geïnspireerd op de uitgangspunten van Management of Portfolios (MoP Axelos). Als portfoliomanager organiseer je enerzijds de cyclus van ‘Portfolio Definition’. Met behulp van de OGSM methode faciliteer je het organisatiebrede jaarproces van het verzamelen, categoriseren en prioriteren van change initiatieven en kpi’s. Anderzijds is het je taak om een optimale ‘Portfolio Delivery’ te bewaken. Je werkt hierbij nauw samen met de programma- en projectmanagers en je ondersteunt hen met praktisch advies en tools bij de opzet en uitvoering van de projecten. Ook bewaak je de samenhang en afhankelijkheden tussen de projecten en rapporteer je naar het bestuur en het management over voortgang, knelpunten en risico’s van het projectenportfolio. 

Naast de ontwikkeling en uitvoering van het portfoliomanagement, ben je ook de aanjager van een efficiënte en effectieve toepassing van projectmanagement methodes (waterval en agile) in de organisatie. Dit doe je door het ontwikkelen van templates, tools en best practices en door het trainen, adviseren en coachen van projectmanagers. Als portfoliomanager initieer je verder regelmatige interne communicatie over de ontwikkeling en het verloop van het portfolio en neem je interne stakeholders actief mee in wat er speelt. 

Dit ben jij:

Je bent een stevige professional met verbindende kwaliteiten en ruime ervaring op het gebied van portfolio-, programma- en projectmanagement. Je hebt kennis van en ervaring met strategieontwikkeling en verandermanagement en hebt relevante werkervaring binnen de zakelijke dienstverlening opgedaan waar je ook jouw strategische blik op portfoliomanagement hebt gevormd. Je beschikt over coachende kwaliteiten en goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om het overzicht te behouden, je bent analytisch en kan op overtuigende wijze de aansluiting maken tussen jouw ideeën en de behoeftes vanuit onze praktijk. 

Verder:

• Heb je een afgeronde relevante opleiding op WO niveau
• Heb je kennis van de OGSM methodiek, Management of Portfolios (MoP Axelos) en verschillende project- en programmamethodieken zoals Prince2 en Agile projectmanagement. 
• Beheers je de Nederlandse en de Engelse taal goed.
• Herken je jezelf in onze CLEARR kernwaarden: collaboration, leadership, excellence, agility, respect, responsibility.
 

Wij bieden

Binnen de functie krijg je de ruimte om te groeien in je vakkennis én je persoonlijke vaardigheden. Je kunt ook deelnemen aan ons uitgebreide interne opleidingsprogramma, de Grant Thornton Talent Academy, en hebt de mogelijkheid om externe trainingen/opleidingen te volgen. Groei op persoonlijk en inhoudelijk vlak wordt aangemoedigd.

Je bent verzekerd van goede arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden met de mogelijkheid om afwisselend vanuit huis te werken. Belangrijk hierbij is dat je zichtbaar blijft binnen het team en de organisatie, zowel online als fysiek. Daarnaast bieden wij een premievrij pensioen, winstdeling naast een vast salaris, 29 vakantiedagen en mogelijkheid om extra verlof te kopen. Je ontvangt bovendien een mobiliteitsbudget dat je onder meer kunt inzetten voor een leaseauto. In het kader van duurzaamheid wordt elektrisch rijden bij ons gestimuleerd evenals het gebruik van openbaar vervoer. 

Benieuwd wat onze collega’s zeggen over het werken bij Grant Thornton? Bekijk onze website https://www.grantthornton.nl/carriere/. Hier lees je ook meer over onze cultuur en waarden als organisatie, bijvoorbeeld over samenwerken, diversiteit & inclusie en kwaliteit.
 

Enthousiast?

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van de vacature? Wij in ieder geval wel naar jou! Wil je meer weten over de vacature of de organisatie? Neem dan contact op met Mark Assink via 088 676 9065 of via mark.assink@carrierebijgt.nl. Of solliciteer direct via onderstaande solliciteerbutton.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures