Terug naar overzicht
  • Plaats

    Amsterdam

  • Gepubliceerd op

Niet omver te blazen, als senior consultant ESG & sustainability bij Grant Thornton

“Bij Grant Thornton heb ik mezelf ontwikkeld tot een soort data en dashboarding expert. Ik kreeg ruimte om uit te zoeken wat ik leuk vond: het maken van dashboards voor klanten. “Maak maar eens een impactdashboard,” zei mijn leidinggevende. Ik wist alleen niets van tooling zoals Power BI! Het voelde als een duik in het diepe. Ik had echt geen idee waar ik moest beginnen. Met een stoomcursus en veel zelfstudie redde ik mezelf hier goed uit. Dat vind ik het mooie aan Grant Thornton en aan ons team in het bijzonder: je krijgt gelijk verantwoordelijkheid.” Lilly (26)

Lilly deed het: op zoek naar doorgroeimogelijkheden kwam ze uit bij Grant Thornton. Het werken met non-profits en corporates sprak haar direct aan. Daarbij wordt ze niet in een hokje gestopt en mag zichzelf ontwikkelen in wat zij leuk vindt. Zo krijgt ze echt de ruimte om dingen te doen waar ze energie van krijgt.

& you? 

Laat je niet omverblazen. Als senior consultant ESG & sustainability bij Grant Thornton.

Wat je gaat doen?

Als projectleider werk je, vaak samen met één of meerdere collega’s, mee aan inhoudelijke opdrachten. Je begeleidt bedrijven (midcorporate) om ESG en duurzaamheidsstrategieën te ontwikkelen. Hierbij leid je ook sessies en workshops met stakeholders. Je meet, rapporteert en verbetert duurzaamheidsprestaties en maatschappelijke impact (people & planet) met behulp van meet- en rapportage raamwerken en meetmodellen met relevante indicatoren, targets en benchmarks (inclusief dataverzameling). Je adviseert klanten bij de aanpak en oplossingen die passen bij de strategische doelstellingen van de organisatie. Hiervoor ontwikkel je roadmaps en actieplannen. Je voert acquisitiegesprekken, ontwikkelt offertes en business development activiteiten. 

De focus ligt bij deze functie vooral op opdrachten voor bedrijven. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid mee te werken aan opdrachten voor bijvoorbeeld goede doelen, impact investeerders en gemeenten.

Wie ben jij?

Ambitie
Jij bent en wilt je verder ontwikkelen tot dé stevige gesprekspartner voor ieder niveau binnen een organisatie. Van uitvoerend tot en met directie, jij laat je door niemand omverblazen. Persoonlijke ontwikkeling brengt je verder. Kies daarom voor een organisatie die dit voorop heeft staan, zoals Grant Thornton.

Skills
Zowel intern als naar klanten toe ben je een stevige, inhoudelijke en kritische gespreks- en sparringpartner. Je draagt bruikbare en praktische oplossingen aan. Conceptueel denken en innovatievermogen staat daarbij voorop. Duurzaamheid en de ‘impact’ hiervan is relatief jong en dus nog constant in ontwikkeling. Met jouw daadkrachtige, zelfstandige, sociale, ondernemende en pro-actieve houding red jij je wel!

Ervaring
Je hebt een wo-master en tijdens jouw eerdere (minimaal vijf jaar) werk heb je genoeg ervaring opgedaan waarbij je eindverantwoordelijk was voor adviestrajecten voor opdrachtgevers. Je bent thuis in duurzaamheidsstrategiën en de implementatie, monitoring en rapportages daarvan. Je hebt gewerkt met relevante frameworks, standaarden en methoden zoals de CSRD, GRI, Integrated Reporting, GHG protocol. Jouw ruime ervaring in projectmanagement zorgt ervoor dat je moeiteloos meerdere projecten naast elkaar leidt. Het organiseren van sessies, workshops en presentaties gaat je ook goed af.

Wie zijn wij?

Best of both worlds

Grant Thornton is een netwerkorganisatie van wereldniveau. Internationaal zijn we één van de grootste accountants- en adviesorganisaties, een zevende plek wereldwijd! Hier in Nederland hebben we de fantastische voordelen van een kleinere organisatie met open cultuur, met de internationale mogelijkheden en multiculturele ervaring van één van de grootste organisaties ter wereld. 

Wij gaan altijd een stapje verder. Voor onze klanten en vooral ook voor jou. Zodat jij de allerbeste werkomgeving hebt, die inclusief is en waar we flink bezig zijn met duurzaamheid. We werken voor profit- én non-profitorganisaties. Specialiseer je zoals jij wilt en werk zo iedere dag aan een wereld die past bij jouw idealen en doelen. 

Wat je van ons krijgt: 

Een organisatie met een internationaal netwerk, waar je kan worden wie je wilt zijn, een open cultuur en fijne werktijden? Check.

Verder bieden we je: 

- We bieden je een passend salaris o.b.v. studievoortgang en werkervaring;
- Mogelijkheden tot een goede studieregeling; 
- Een eigen mentor die je actief begeleid en waar je altijd terecht kan;
- 29 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot bijkopen; 
- 3 Christelijke nationale feestdagen die je mag inruilen voor officiële feestdagen uit je eigen cultuur;
- Mooie teamuitjes met het Young Grant Thornton-netwerk; 
- Winstdelingsregeling afhankelijk van prestatie;
- Last but not least: toegang tot de Grant Thornton Academy. Daar ontwikkel je je kennis en je persoonlijke doelen op hoog niveau. En trainingen mindfullness of ‘goed slapen’? Krijg je ook gewoon.

Laat je niet omverblazen. Als senior consultant  ESG & sustainability bij Grant Thornton. 

Enthousiast?

Heb je vragen, bijvoorbeeld over je groeimogelijkheden en de cultuur binnen onze duurzaamheidsunit? Wij denken graag mee over jouw ontwikkelmogelijkheden. Neem contact op met Demi van der Zwet, 088 67 69 065 of via demi.vander.zwet@carrierebijgt.nl. Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures