Terug naar overzicht

Onderzoek financiële misstanden als junior financial investigator

Je berekent de cijfers nog één laatste keer en zit bijna met je hoofd in je beeldscherm. Een bijna onzichtbaar verschil, toch… de factuur en de betaling op deze rekening kloppen niet. Wat betekent dit? Waar gaat dit geld naartoe? Zonder oordeel en voorzichtig enthousiast overleg je wat je gezien hebt met de senior investigator.

Net begonnen en nu al een indicatie van fraude ontdekt. Kijk eens aan, die kritische blik is dé reden dat jij bent aangenomen.

Dat is wat jij doet. Als junior financial investigator bij Grant Thornton.

Wat je gaat doen?

Vermoedt een bedrijf of overheidsinstantie fraude of corruptie? Dan kloppen ze bij ons aan. Met een feiten- en toedrachtsonderzoek analyseer jij hun financiële gegevens (facturen, bankafschriften en boekhouding), traceer je waar geld vandaan komt en naartoe gaat en doe je onderzoek in e-mails. Je stelt deze financiële analyses overzichtelijk op en draagt bij aan een juiste oplossing. Samen met andere investigators en bij juridische geschillen ook met advocaten.

Naast het opsporen van fraude adviseer je klanten ook hoe ze fraude voorkomen. Je ontwikkelt en verbetert fraudepreventieprocedures. Jouw goede voorbereiding en begrijpelijke rapporten zorgen ervoor dat de klant gelijk snapt wat je bedoelt. 

Wie ben jij?

Ambitie
Jij steekt niet onder stoelen of banken dat je wilt doorgroeien. Carrière maken in financieel forensisch onderzoek lijkt je wel wat. Daarom werk je graag samen met ervaren collega’s. Je luistert naar wat ze meemaken. Tegelijkertijd prikkel je je collega’s graag met kritische vragen en discussieonderwerpen. Persoonlijke ontwikkeling brengt je verder. Kies daarom voor een organisatie die dit voorop heeft staan, zoals Grant Thornton.

Skills
Jij vindt het heerlijk om je helemaal te verdiepen in cijfers. Want cijfers liegen niet. En als ze dat wel doen, zie je dat gelijk. Zo accuraat en analytisch ben jij. Daarnaast hebben financiële softwarepakketten en Excel geen geheimen voor je. Onze internationale klanten vragen erom dat je die cijfers in goed Nederlands én Engels uitlegt. 

Ervaring
Je komt bij ons binnenwandelen met enige ervaring op zak. Je werkt al minimaal twee jaar binnen de (forensische) auditpraktijk of een vergelijkbare plek. Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding waarin je kennis hebt opgedaan over financiële analyses, recht en onderzoek. Voldoe je (nog) niet aan alle kwalificaties en ben je wel geïnteresseerd? Reageer dan toch! We kijken dan samen hoe we je verder kunnen helpen in jouw ontwikkeling binnen deze functie.

Wat kun je nog meer verwachten? 
We hebben een POB-vergunning zodat we van de overheid mogen rechercheren. Voor functies zoals junior financial investigator doen we daarom altijd een achtergrondonderzoek. Ook bij jou tijdens de sollicitatieprocedure. Hoef je niet van te schrikken, we leggen het je allemaal uit.

Wie zijn wij?

Best of both worlds
Grant Thornton is een netwerkorganisatie van wereldniveau. Internationaal zijn we één van de grootste accountants- en adviesorganisaties, een zevende plek wereldwijd! Hier in Nederland hebben we de fantastische voordelen van een kleinere organisatie met open cultuur, met de internationale mogelijkheden en multiculturele ervaring van één van de grootste organisaties ter wereld. 

Wij gaan altijd een stapje verder. Voor onze klanten en vooral ook voor jou. Zodat jij de allerbeste werkomgeving hebt, die inclusief is en waar we flink bezig zijn met duurzaamheid. We werken voor profit- én non-profitorganisaties. Specialiseer je zoals jij wilt en werk zo iedere dag aan een wereld die past bij jouw idealen en doelen. 

Wat je van ons krijgt:

Een organisatie met een internationaal netwerk, waar je bent en wordt wie je wilt zijn, een open cultuur en fijne werktijden? Check.

Verder krijg je van ons:

- We bieden je een passend salaris o.b.v. studievoortgang en werkervaring;
- Mogelijkheden tot een goede studieregeling; 
- Een eigen mentor die je actief begeleid en waar je altijd terecht kan;
- 29 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot bijkopen; 
- 3 Christelijke nationale feestdagen die je mag inruilen voor officiële feestdagen uit je eigen cultuur;
- Mooie teamuitjes met het Young Grant Thornton-netwerk; 
- Winstdelingsregeling afhankelijk van prestatie;
- Je ontvangt een mobiliteitsvergoeding die je kunt laten uitkeren, of die je kunt inzetten voor vervoer dat helemaal past bij jou en bij onze duurzaamheidsdoelen: een elektrische auto of een Mobiliteitskaart om te reizen met het openbaar vervoer;
- Last but not least: toegang tot de Grant Thornton Academy. Daar ontwikkel je je kennis en je persoonlijke doelen op hoog niveau. En trainingen mindfullness of ‘goed slapen’? Krijg je ook gewoon.

Analyseer, leer en groei door. Als junior financial investigator bij Grant Thornton.

Enthousiast?

Waarschijnlijk zit je boordevol vragen, zoals over je ontwikkelmogelijkheden en de cultuur. Wij helpen je om jouw ruimte voor groei binnen Grant Thornton te ontdekken. Neem dan contact op met Ali Durmaz via 088 67 69 947 en ali.durmaz@carrierebijgt.nl.

Een achtergrondonderzoek ter vaststelling van de integriteit van de kandidaat, mede in het kader van onze POB vergunning, maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures