Terug naar overzicht
  • Plaats

    Utrecht

  • Gepubliceerd op

Baanbrekend werk verzetten als senior manager tax bij Grant Thornton

Een klant meldt dat hij zijn familiebedrijf wil overdragen aan de volgende generatie. Jij had dit al voorzien en hebt een paar jaar geleden de bedrijfsstructuur vanuit juridisch en fiscaal perspectief zodanig ingericht dat een overdracht mogelijk is en je hebt de volgende generatie al voldoende in het vizier. Als senior manager pak je deze bedrijfsoverdracht samen met jouw team en de accountant op. Jullie analyseren alle fiscale gevolgen en maken daarna een passend plan. Na goedkeuring van de klant coördineer je de afstemming met de belastingdienst, notaris en accountant. Met jou aan zijn zijde wordt de klant volledig ontzorgt. 

De klant vertrouwt jouw volledig, doordat je laat zien dat je hem begrijpt. Als senior manager ben je verantwoordelijk voor het optimaal adviseren van je clienten, zowel op fiscaal gebied als gesprekspartner op andere gebieden. Je bent betrokken, kent je klant en adviseert pro actief. Ook draag je verantwoordelijkheid voor het reviewen van aangiften IB en Vpb.

Dat is wat jij doet. Als senior manager tax bij Grant Thornton.
 

Wat je gaat doen?

Je bent (mede) verantwoordelijk voor een (deels) eigen klantenportefeuille in verschillende branches die actief zijn in of vanuit Nederland. Je onderhoudt contact met deze klanten en met de Belastingdienst en andere intermediairs. Jij weet fiscale vragen van klanten helder te beantwoorden en speelt pro actief in op de behoeften die je signaleert. Samen met je team, specialisten en andere disciplines (zoals accountants) benader je een opdracht altijd vanuit de klant, die staat centraal. Je bent de sparringpartner voor je colllega’s en je brengt je kennis, kwaliteit en klantgerichtheid op een enthousiaste manier over op anderen. Verder ben je als senior manager tax medeverantwoordelijk voor het beheer en de groei van de klantenportefeuille bij onze vestiging in Utrecht

Ons gloednieuwe kantoor in Utrecht groeit snel. Strategisch gelegen naast Utrecht Centraal, is het uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor degenen die met de auto komen, hebben we een eigen parkeergarage onder het gebouw. Vanwege de centrale ligging weten veel collega’s dit kantoor te bereiken. Utrecht is de (nieuwe) ontmoetingsplaats van verschillende teams. Bij het koffieapparaat sta je regelmatig met de collega’s van cyber, duurzaamheid of accountancy te praten.

Je komt te werken in een team van ongeveer 15 enthousiaste fiscalisten. Het is een jong en betrokken team, wat bestaat uit zowel aangiftemedewerkers als belastingadviseurs. Dit biedt jou voldoende ondersteuning bij jouw werkzaamheden voor onze grote MKB- en dga-klanten in alle sectoren. Naast het opbouwen van fiscale kennis als generalist, is het mogelijk om je te specialiseren in jouw interessegebied. Zo wordt een deel van het team enthousiast van corporate Vpb, terwijl anderen zich meer richten op estate planning. 

We laten je graag het uitzicht vanaf de 20e verdieping zien!
 

Wie ben jij?

Ambitie
Klaar om de toon te zetten? Zeker! Verantwoordelijkheid nemen én de collega’s in jouw teams alles van het auditvak leren. Jouw doel? Echt verschil maken voor jouw nationale en internationale klanten. Persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling brengt je verder. Kies daarom voor een organisatie die dit voorop heeft staan, zoals Grant Thornton.

Skills
Stevig in je schoenen staan en klaar om jouw kennis en ervaring te delen. Leiding en begeleiding geven aan assistenten. Zo bouw jij met jouw commerciële inzichten aan de beste kwaliteit van jouw teams voor jouw klanten. 

Ervaring
Ja draait in ieder geval al zes jaar mee binnen het auditvak, hebt ervaring met het aansturen van een team en je RA-titel (bijna) in de pocket. 

Wie zijn wij?

Best of both worlds
Grant Thornton is een netwerkorganisatie van wereldniveau. Internationaal zijn we één van de grootste accountants- en adviesorganisaties, een zevende plek wereldwijd! Hier in Nederland hebben we de fantastische voordelen van een organisatie met open cultuur, met de internationale mogelijkheden en multiculturele ervaring van één van de grootste organisaties ter wereld. 

Wij gaan altijd een stapje verder. Voor onze klanten en vooral ook voor jou. Zodat jij de allerbeste werkomgeving hebt, die inclusief is en waar we flink bezig zijn met duurzaamheid. We werken voornamelijk voor profitorganisaties. Specialiseer je zoals jij wilt en werk zo iedere dag aan een wereld die past bij jouw idealen en doelen.

Wat je van ons krijgt: 

Een organisatie met een internationaal netwerk, waar je kan worden wie je wilt zijn, een open cultuur en fijne werktijden? Check. 

Verder bieden we je:
- 29 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot bijkopen. 
- 3 Christelijke nationale feestdagen die je mag inruilen voor officiële feestdagen uit je eigen cultuur.
- Winstdelingsregeling afhankelijk van prestatie.
- Je ontvangt een mobiliteitsvergoeding die je kunt laten uitkeren, of die je kunt inzetten voor vervoer dat helemaal past bij jou en bij onze duurzaamheidsdoelen: een elektrische auto of een Mobiliteitskaart om te reizen met het openbaar vervoer.
 

Zet ook jouw toon. Als junior manager audit bij Grant Thornton.  

Interesse?

Heb jij interesse in deze vacature of wil je meer weten? Neem contact op met Mark Assink, 088 676 9065 of via mark.assink@carrierebijgt.nl.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures