Terug naar overzicht

In het kort

Wie ben jij? Jij bent (bijna) klaar met je hbo-opleiding Accountancy of Finance & Control en bent op zoek naar een eerste baan waar je je kunt ontwikkelen tot accountant in de samenstel- en adviespraktijk. Je bent daarnaast ook van plan door te studeren voor de AA-titel.
Wat houdt de functie in? Als Assistent Accountant houd je je bezig met het samenstellen van de jaarrekening voor én het adviseren van onze diverse klanten in het MKB.
Waarom is dit een mooie kans? Je krijgt de ruimte om te groeien en te leren van collega’s en opdrachten binnen een persoonlijke werkomgeving.
Waar ga je werken? Jouw standplaats is Alphen aan den Rijn. 

De functie

Tijdens je opleiding Accountancy of Finance & Control en tijdens je stages ben je natuurlijk al meer te weten gekomen over de accountancy en specifiek de samenstel- en adviespraktijk, maar wat ga je doen als Assistent Accountant? 

Je gaat bij ons aan de slag in een team van ongeveer 25 collega's, bestaande uit ongeveer 15 accountants en 10 fiscalisten. Samen met je collega's ondersteun je klanten in het MKB in verschillende sectoren. Binnen het team ga jij aan de slag als Assistent Accountant en zul je met verschillende werkzaamheden bezig zijn: je stelt de jaarrekening samen, voert of controleert de financiële administratie, bereidt aangiften vennootschapsbelasting voor en maakt rapportages. Daarnaast ben je samen met je collega's hét aanspreekpunt voor de klant: klanten kunnen met al hun vragen bij je terecht.

Doordat de adviesrol steeds belangrijker wordt voor een AA-accountant, leiden we je ook op tot de adviseur van de toekomst. Doordat klanten met vragen ook bij jou terecht kunnen komen, kun je je adviesvaardigheden meteen in de praktijk ontwikkelen. Soft skills zijn dan ook zeker belangrijk binnen deze functie.

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar iemand die (bijna) klaar is met de hbo-opleiding Accountancy of Finance & Control en zin heeft om aan de slag te gaan in de samenstel- en adviespraktijk. Daarnaast ben je van plan te starten met de vervolgopleiding (in deeltijd) voor de AA-titel. Je gaat van maandag tot en met donderdag werken en op vrijdag naar je studie. Verder ben jij:

• enthousiast over de samenstel- en adviespraktijk: in je studie en eventueel door een meewerk- of afstudeerstage heb je al van dichtbij kunnen zien hoe mooi deze praktijk is;
• communicatief vaardig (je kunt goed luisteren, hebt inlevingsvermogen in onze klanten en kunt relaties goed onderhouden): jij bent de ideale adviseur voor onze klanten!;
• goed in staat om overzicht te bewaren wanneer je voor verschillende klanten werkt;
• een échte accountant (analytisch, nauwkeurig, integer met een professioneel-kritische werkhouding);
• iemand die zich herkent in onze CLEARR-kernwaarden: Collaboration, Leadership, Excellence, Agility, Respect en Responsibility.

Wij bieden jou

Als jij ons team komt versterken als Assistent Accountant, krijg je de kans om je binnen een persoonlijke en open sfeer te ontwikkelen tot accountant met de AA-titel. Binnen het team zijn er collega's die hetzelfde traject als jij hebben bewandeld en je graag willen begeleiden. Omdat het een klein team is, leer je iedereen kennen en kun je bij iedereen terecht met je vragen.

Verder bieden we je:

• de mogelijkheid om in deeltijd verder te studeren voor de AA-titel met een goede studieregeling (we zijn een door de NBA-erkende opleidingsorganisatie en kunnen je intern goed ondersteunen);
• deelname aan onze Traineegame: samen met alle starters van Grant Thornton Nederland, leer je de organisatie, elkaar en het internationale netwerk beter kennen in je eerste half jaar;
• een goede balans tussen werk, studeren en privé;
• de mogelijkheid om mee te doen aan interne opleidingen (zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, bijvoorbeeld assertiviteit of mindfulness);
• deelname aan Young GT (activiteiten voor collega's binnen Grant Thornton tot 30 jaar);
• een goede beloning met 29 vakantiedagen met de mogelijkheid om bij te kopen.

Enthousiast?

Ben jij enthousiast geworden? Over de functie en de ontwikkelmogelijkheden? Solliciteer dan als Assistent Accountant via onderstaande sollicitatiebutton. We ontvangen ook graag je motivatiebrief waarin je aangeeft waarom de samenstel- en adviespraktijk je zo aanspreekt en waarom je ons team zou willen versterken.

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Ali Durmaz via 088-676 9847 of via ali.durmaz@carrierebijgt.nl

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures