Terug naar overzicht
  • Plaats

    Amsterdam

  • Gepubliceerd op

In het kort

Wie: Je volgt een WO bachelor- of masteropleiding en hebt interesse in impact & duurzaamheid
Wat:  Een meeloopstage van 32 uur per week waarin je alle facetten leert van impact management
Waarom:  Een betekenisvolle, leerzame en afwisselende stage waarin je helpt om organisaties te verduurzamen en hun impact op mensen en milieu te verbeteren.
Waar: Jouw standplaats is Amsterdam, maar je wordt ook in andere regio’s ingezet. 

De functie

Altijd al willen weten hoe herbruikbare waterflessen precies bijdrages aan verminderen van plastic afval?  Hoe vluchtelingen organisaties een verschil maken voor nieuwkomers? Vind je het interessant om onderzoek te doen naar de leefomstandigheden van kinderen in asielzoekerscentra. Kom dan bij ons stage lopen en leer alles over het doen van impactonderzoek en adviestrajecten om de wereld een stukje mooier te maken.

We zien we het als onze missie om organisaties bij deze en andere impactvragen te ondersteunen en met onze opdrachtgevers gezamenlijk te werken aan positieve maatschappelijke veranderingen. Bijvoorbeeld door het verminderen van uitstoot, zorgen voor eerlijke en duurzame waardeketen, betere toegang tot zorg, circulariteit en betere kansen op de arbeidsmarkt.

Wij zoeken een leergierige stagiair die zich organisatie breed wil inzetten. Met deze meeloopstage leer je alle facetten van impact management kennen en bieden we zeer diverse mogelijkheden om door te groeien op het vlak van impact consultancy. Dit kan betekenen dat je ondersteunt bij trainingen, zelfstandig analyses uitvoert of bijdraagt aan rapportages. 
 

Sanne over haar ervaring als stagiaire (2022): ‘’Dit was voor mij het ideale bedrijf om stage te lopen, omdat er veel wordt gefocust op je leerdoelen en persoonlijke groei. De leuke en betrokken collega's zorgden ervoor dat ik als stagiaire in een warm bad terecht kwam. 

Tegelijkertijd zijn er ontzettend veel leuke en inspirerende projecten waar je een kijkje achter de schermen kan nemen. Van het brainstomen over en het maken van impactanalyses tot het leiden van sessies en het ontwikkelen van Theory of Changes; de diversiteit aan activiteiten waar je aan kan bijdragen is erg groot. Ik kan tevreden terugkijken op een periode waarin ik ontzettend veel geleerd heb!

Een greep uit de werkzaamheden:

• Je assisteert bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek naar de impact van klanten op mensen en milieu;
• Je assisteert bij de uitvoering van trainingen/workshops en projectmanagement voor klanten;
• Je ondersteunt bij literatuuronderzoek rondom maatschappelijke en/of duurzaamheidsvraagstukken;
• Je biedt ondersteuning bij dataverzameling. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je vragenlijsten maakt of interviews verwerkt;
• Je biedt ondersteuning bij data-analyse. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je werkt met onze eigen Sinzer tool, SurveyMonkey, Excel of R;
• Je maakt onderdelen van rapportages, zoals infographics om resultaten te visualiseren.

Wat we te bieden hebben?

• Een kans om bij te dragen aan een belangrijk thema voor de toekomst; hoe maak je positieve impact van maatschappelijke organisaties, (sociale) bedrijven, overheden en fondsen zo groot mogelijk?;
• Concrete ervaring opdoen met impact onderzoek in verschillende sectoren en voor verschillende soorten opdrachtgevers; van duurzame handelsketens en kinderrechten internationaal tot arbeidsparticipatie & welzijn voor impact fondsen en sociaal ondernemers in Nederland. Je specifieke opdrachten zijn afhankelijk van de startdatum; 
• Persoonlijke begeleiding en ruimte om te groeien;
• Een passende stagevergoeding;
• Een team met zeer gemotiveerde collega’s in een dynamische en resultaatgerichte omgeving;

Dit ben jij

• WO-denkniveau, bij voorkeur in de eindfase van je master. We staan open voor alle studierichtingen (sociale wetenschappen, organisatiekunde, business- en stakeholdermanagement, sustainability etc).
• Interesse in maatschappelijke organisaties en advieswerk; 
• Basis onderzoek vaardigheden. Ervaring met SPSS is een pre; 
• Zelfstandig, georganiseerde en proactieve werkhouding; 
• Je kan een goede tekst schrijven en staat open voor feedback om je teksten nog beter te maken; 
• Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, omdat je het meest in het Nederlands gaat schrijven; 
• Je bent minimaal 5 maanden beschikbaar voor 32u per week. 


 

Enthousiast?

Ben jij enthousiast geworden of heb je nog vragen over de stage? Neem dan contact op met Anne Baas via 088-676 9026 of via anne.baas@carrierebijgt.nl

Direct solliciteren? Doe dat dan via de sollicitatiebutton.

Je komt te werken binnen de unit sustainability & impact services. Wij geloven in een wereld waar organisaties hun maatschappelijke impact - hun impact op mensen en milieu - net zo serieus nemen als hun financiële resultaat. Daarom helpen wij organisaties om hun impact te begrijpen, strategieën te ontwikkelen om te verbeteren, impact onderzoeken uit te voeren, resultaten te rapporteren, en systemen in te richten om impact continu te managen.

Ons klantportfolio bestaat uit o.a. goede doelen, (corporate) foundations, gemeenten, (sociale) ondernemers, impact investeerders, en organisaties in het publieke domein (zorg, welzijn, onderwijs, arbeid).
 

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures