Terug naar overzicht
  • Plaats

    Amsterdam

  • Gepubliceerd op

In het kort

Wie:  Senior Impact Consultant met 5-7 jaar relevante werkervaring
Wat:  Een breed portfolio aan goede doelen organisaties, overheden (gemeentes, provincies) en sociaal ondernemers ondersteunen met strategie, meten & monitoren, leren en sturen en impact prestaties duurzaam te verbeteren. 
Waarom: Een betekenisvolle en afwisselende baan waarin je organisaties helpt in de transitie naar een meer duurzame wereld en hun impact op mensen en milieu te verbeteren. 
Waar: Jouw standplaats is Amsterdam, maar je werkt voor klanten door heel Nederland en in uitzonderingsgevallen internationaal  
 

De functie

We zoeken een stevige senior consultant die zelfstandig projecten kan leiden, goed kan samenwerken binnen een team en een kritische gesprekspartner is voor onze opdrachtgevers. Als senior consultant begeleid je goede doelen organisaties en overheden om hun positieve maatschappelijke impact te meten, managen en maximaliseren. Je helpt organisaties hun impact zichtbaar en zo groot mogelijk te maken door hun strategie te ontwikkelen, impact metingen vorm te geven en processen om continu te sturen op impact op te zetten.  


Zowel intern als naar opdrachtgevers toe ben je een  inhoudelijke gespreks- en sparringpartner die bruikbare, praktische oplossingen aandraagt. Daarbij is conceptueel denken en innovatievermogen van belang, want het vakgebied rondom impact management en duurzaamheid transparantie is relatief jong en constant in ontwikkeling.
Het is jouw rol om opdrachtgevers te adviseren in het vinden van de aanpak en oplossing die het best past bij hun strategische doelstellingen en organisatie. In je rol als projectleider werk je in grote mate inhoudelijk mee aan opdrachten, waarbij je samenwerkt met een of meerdere collega’s.


Opdrachten zijn divers, je kunt je breed ontwikkelen. Zo ondersteun je bijvoorbeeld een gemeente om impactgericht te werken, help je een provincie bij het uitwerken van een impactvol beleidskader of adviseer je een stichting hoe haar strategie te vertalen in meetbare indicatoren en een mooi impact onderzoek.
Hoewel de focus van deze functie met name ligt op opdrachten voor maatschappelijke organisaties en overheden, bieden we ook de mogelijkheid om mee te werken aan opdrachten voor andere interessante opdrachtgevers zoals bedrijven, impact investeerders en internationale organisaties. Kennis over CSRD en de relevantie hiervan voor overheden is een pre.


Werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• Strategieontwikkeling, inclusief het leiden van sessies en workshops met stakeholders, bijvoorbeeld door het maken van een Theory of Change;
• Adviestrajecten uitvoeren; organisaties helpen om te leren van data en te sturen op impact informatie en het meenemen van teams hierin;
• Het voeren van acquisitie gesprekken, ontwikkelen van offertes en business development activiteiten.

Ruimte om te groeien
Je komt te werken binnen het Impact House van Grant Thornton. Wij zijn geen standaard adviesunit. Goed geborgd binnen de internationale context van Grant Thornton is onze unit sinds de start in 2008 voorloper op het gebied van duurzaamheid en impact en hebben we ons ontwikkeld tot thought-leader binnen deze sector. Onze praktische aanpak helpt organisaties van klein tot groot te transformeren. Bij ons leer je echt een vak en krijg je vanaf de start de verantwoordelijkheden die passen bij jouw ambitie en ontwikkeling.


Onze inzet: de échte impact van organisaties op mens en milieu maximaal verbeteren. Onze unit bestaat uit ongeveer 40 professionals met jarenlange ervaring in impact en duurzaamheidsadvies. De unit is ontstaan uit een samenvoeging van 3 voormalige zelfstandige impactvolle bedrijven zich bij ons aansloten: Sinzer, Avance Impact en Wolfs Company. Zie: Grant Thornton launches Impact House, uniting its sustainability and impact services

Dit ben jij

• Je hebt een WO master behaald en minimaal 5 - 7 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in het sociaal domein.
• Je bent eindverantwoordelijk geweest voor adviestrajecten voor opdrachtgevers;
• Je hebt ervaring met het leiden van sessies, workshops en geven van presentaties;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (gesproken en geschreven)
• Ruime ervaring in projectmanagement.

Vaardigheden en persoonlijkheid

• Daadkrachtig, zelfstandig  en sociaal vaardig;
• Verbaal sterk en vind het prima om voor groepen te staan.
• Stevige gesprekspartner op verschillende niveaus binnen organisaties (uitvoerend t/m directie);
• Goede schrijver – in staat om complexe resultaten helder en aantrekkelijk op papier te krijgen.
• Kan goed verschillende projecten naast elkaar managen en overzicht bewaren.

Wij bieden

·       Een afwisselende baan waarin je een betekenisvolle bijdrage kunt leveren aan een toekomstbestendige wereld
·       Een ondernemende omgeving waarin je veel vrijheid hebt, verantwoordelijkheid draagt en kunt groeien volgens je eigen pad;
·       Een team van ervaren collega’s met een sterke drive om aan, met en voor een duurzamer maatschappij te werken, met veel humor en een informele werksfeer;
·       Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden zoals een premievrij pensioen, 29 vakantiedagen en de optie om nationale feestdagen in te wisselen voor niet nationale feestdagen. 
·       Flexibele werktijden en locaties, met optie om een (ergonomische) thuiskantoor in te richten. 

Enthousiast?

Heb je vragen, bijvoorbeeld over je groeimogelijkheden en de cultuur? Wij helpen je om jouw ruimte voor groei binnen Impact House – Grant Thornton te ontdekken. Neem contact op met Demi van der Zwet, 088 67 69 228 of via demi.vander.zwet@carrierebijgt.nl.
Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton.

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures